Hadgyakorlat

13. Birodalmi év ősz

A tábor legjobban sikerült képeit a jobb felső sarokban található X lenyomásával teljes méretben is élvezheted! Krónika és tábor részletei pedig alant a szövegben.


Rövid történet

“A pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe a samhain, amely egy kelta halálisten, a druidák istene, Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik. Ezen az éjszakán a világ rendje felborul, fellibbennek az evilág és a túlvilág (természetfeletti) közötti határok. Megnyílnak a sídhk (tündérdombok), és az emberfeletti lények, valamint a halottak szabadon járhatnak köztünk. De nemcsak a holtak jutnak fel az evilágba, ilyenkor evilági hősök is könnyen bejuthatnak a sídh birodalmába. Ilyen történetet mesél el az Echtra Nerai (Nera kalandjai).” Wikipédia

Samhain. Az évnek azon éjszakája, mikor a mi világunkat és a túlvilágot elválasztó fátyol a lehető legvékonyabb. Különböző világokban különböző szokásokkal emlékeznek erre az ősi tudásra: töklámpásokat faragnak, jelmezbe bújnak, ijesztő történeteket mesélnek. Leonitta ősi házában ezen éjszakán szellemek jártak; boszorkányok és egyéb rémes lények látogattak ide, de még ők is, a régi szokásoknak megfelelően töklámpásokkal védték magukat a szellemjárástól.

Első őszi táborunk, halloween idején: az évi rendszeres töklámpás-faragás helyett tábort szerveztünk. Nagyon más volt mint többi táborunk, de épp ezért volt izgalmas – vámpírok, szellemek, boszorkányok jártak erre.

Csak hogy ne vesszen el, íme egy ilyen kis történettel mértük fel előre, ki mit szeretne csinálni ősszel:

https://docs.google.com/forms/d/1vfnbHFYuDxAQTGZwgqqI5rrkLqixHZDX1wn7q4oWYkc/viewform

Krónika

Krónika nincs. A holtak nem mesélnek, csak ritkán, avatott füleknek, kik még kevésbé hajlamosak arra hogy továbbadják történeteiket.

Legyen elég annyi, hogy samhain éjszakáján különös dolgok történtek Leonitta úrnő régi háza körül. Bár sokan látogattak ide az ünnepnap előtt, élő nem hagyta el a házat utána. Rebesgetik hogy a sonoriták tudnak valamit az itteni történésekről, de féltékenyen őrzik titkaikat könyvtárukban.

További táborok

Loading

13. Birodalmi év nyár

13. Birodalmi év nyár

13. Birodalmi év lovastábor

13. Birodalmi év lovastábor

13. Birodalmi év tavasz

13. Birodalmi év tavasz

14. Birodalmi év ősz

14. Birodalmi év ősz

13. Birodalmi év tél

13. Birodalmi év tél

14. Birodalmi év tavasz

14. Birodalmi év tavasz

14. Birodalmi év nyár

14. Birodalmi év nyár
Loading