Bia és Boti

Mühelymunka

Blog


Sindeon IKSZ 2016

Időpont

Kezdés: 2016. június 19 és július 11. vasárnap

Tábor vége: 2016. június 24 és július 15. péntek

Részletek

Előleg befizetési határidő: két héttel táborkezdés előtt

A fenti dátumnál később is van lehetőség jelentkezni, de kérjük ez esetben személyesen vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel!

A jelentkezettek a tábor megkezdése előtt 1 héttel részletes levelet kapnak, mely tartalmazza majd a további részleteket.

Tábor kezdete: 16:00

Tábor vége: 16:00

Helyszín

Sindeon – Bethlen Major

Verőce, Lósi völgy

Részletek

Létszám limit: 20 fő. Lefoglalt helynek csak az számít, aki befizette az előleget!

Életkor: 9-12-es korosztálynak javasolt, az iskolai előírások miatt. Külön egyeztetés alapján más korosztályt is szívesen látunk! 

Szállás, étkezés: napi háromszori étkezés, saját szakácsunk által készített ételekkel. A szállás teljesen összkomfortos, a Bethlen Major honlapján látható szobákban – 2-4 ágyas, külön fürdőszobás panzió szobák, faházak, jurták.

Ár

30.000 Ft

Előleg: 15.000 Ft 

Részletek

Mi van az árban: szállás, étkezés, programok, jelmezek. Zsebpénzt nem kell hozni.

Mi nincs az árban: utazás (minden táborozónak más)

A Nyugatiból induló, óránként járó vonattal mindössze fél óra Verőce, ahonnan 1,5 km sétára van a helyszín.

Az előleget jelentkezéskor, a fennmaradó összeget a helyszínen készpénzben, vagy a tábor megkezdése előtt megérkező utalással lehet rendezni.

Sindeon Egyesület

OTP 11707000-20003249

Régi táborozóink a szokásos kapcsolatfelvételi módon (facebookon, emailben, telefonon, személyesen) jelezzék minél előbb érkezésüket!

Új táborozóinkat is várjuk szeretettel, kérjük töltsék ki az alábbiakban elérhető jelentkezési lapot.

Jelentkezések

Maximum létszám 20fő
Eddigi jelentkezések 5fő

A fenti információk részletesen

Részletek - IKSZ

Sindeon IKSZ – Iskolai Közösségi Szolgálat

A Sindeon Egyesület lehetőséget kínál a 9-12. évfolyamra járó diákoknak arra, hogy az iskolai közösségi szolgálat (továbbiakban IKSZ) kontaktóráit egyesületünk tevékenységébe bekapcsolódva végezhessék.

Amennyiben szeptemberben kezdi meg a tanuló a 9. évfolyamot, lehetőség van már előtte nyáron is igazolást szerezni, amennyiben a tanuló tanulói jogviszonnyal már rendelkezik, függetlenül a diák életkorától.

Bár a törvények előnyben részesítik az IKSZ-et a lakóhely vagy az iskola 30 km-es körzetében teljesíteni, Magyarország teljes területe elfogadható. Lévén programunk könnyen megközelíthető, illetve szállást is tudunk biztosítani, kérjük a koordinátorok pozitív elbírálását.

Oktatási intézményekkel kötendő megállapodáshoz szükséges adatok:

Fogadó intézmény adatai:

Név: Sindeon Egyesület

Székhely: 1077 Budapest, Baross tér 20. VI/36.

Koordinátor és mentor: Petka Szilvia, +36-30-756-8399, [email protected]

Időpontok:

 1. június 19-24.
 2. július 11-15.

Tervezett tevékenységek

Tervezett tevékenységek:

Kulturális és Közösségi

Nonprofit egyesületünk egy összetartó közösség, mely Sindeon mesebeli királysága köré szerveződött. Táboraink során ennek az elképzelt világnak a tagjaivá válunk mindannyian. Hogy ez a világ minél valóságosabb legyen, rengeteg jelmez, díszlet; lovagi sátrak, jurták, páncélok, fegyverek, könyvek, zászlók készülnek a táborok közötti időszakokban, melyeket az egyesület tagjai közösen készítenek. A nyáron tervezett alkotótábor lényege a kreatív munkába való bekapcsolódás. Azonban hogy a napi három óra munka mellett is jól teljen az idő, a nap többi részét Sindeon jól megszokott programjai töltik ki, ahol használatba is kerülnek a frissen elkészült tárgyak.

Környezet és Természetvédelmi

Táborunk helyszíne Verőce, a Bethlen Major néven ismert csodaszép terület a Lósi patak völgyében. Bár Sindeon birodalma képzeletbeli, mégis itt valósul meg körülöttünk, így nagy hangsúlyt fektetünk a környezetünk ápolására és védelmére is. A verőcei Fenyves-Hegy kilátó számunkra nem csak egy fennsík, hanem a Birodalom trónusa, így mindig szánunk időt arra is, hogy kitakarítsuk, rendben tartsuk erdei környezetünket. Egy lovagi világ pedig mit sem érne lovak nélkül. A területen heten laknak velünk, így az ide érkezőknek kis bepillantást nyújtunk arról is, milyen a velük való foglalatoskodás. A majorban egy gazdasághoz illően más állatokkal is megismerkedünk: kecskékkel, birkákkal, szárnyasokkal.

Konkrét programterv:

Vasárnap délután 4 és 5 óra közötti érkezés után egyből feladattal kezdünk: a késő délután során megismerjük a területet, együtt ellátjuk az állatokat, és előkészítjük a következő napok teendőit.

A további 5 nap során változatos teendőkkel készülünk, több helyszínen, így mindenkinek lehetősége lesz kipróbálni magát több feladatban is.

 1. Jurtatábor építése
  A patakparton felépítünk egy komplett táborhelyet, mely remélhetőleg mielőbb elkészül hogy ki is próbálhassuk. Tűzrakót, szaletlit, asztalt és padokat készítünk fából, körbesáncolt emelt alapot a sátraknak. Megtisztítjuk a területet, és remélhetőleg hét közepén már akár itt is tölthetjük az éjszakát.
 2. Asztalosműhely megismerése
  Sindeon királyságának fegyverei nem arra valók, hogy egymás ellen forgassuk őket. Fából készült kardjaink díszként szolgálnak, illetve a játékrendszerben használt gyűrűk lógnak rajtuk. Bekapcsolódhattok ezek elkészülésébe, megismerhetitek az asztalos gépeket.
 3. Vívás
  Természetesen gyártunk olyan burkolt fegyvereket is, melyekkel vívni lehet, nem csak dísztárgyakat. Ezek elkészítése, a másfélkezes lovagi kardvívás alapjainak elsajátítására is lesz lehetőség.
 4. Páncélkovács
  Páncéljaink acél helyett alumíniumból készülnek, és mivel ezt a fémet sokkal egyszerűbb megmunkálni, könnyen részeseivé válhattok. Megtanuljátok hogy hogyan érdemes egy páncélt megtervezni, kialakítani, milyen azt viselni.
 5. Varrás
  Akit jobban érdekelnek a textilek, csodás jelmezeink forrásául szolgáló varróműhelybe is betérhetnek. Megtanulhatjátok hogyan készül egy szabásminta, és egyszerűbb jelmezeket, mint például egy csuklyás köpeny, ti magatok is készíthettek.

Technikai részletek

Helyszín: Bethlen Major Lósi patak völgye, Verőce 2621 GPS: É47,82867   K19,05899

Alkotótábor első turnus: 2016. június 19 vasárnap délután 4 – június 24 péntek délután 4-ig.

Alkotótábor második turnus: 2016. július 11 vasárnap délután 4 – július 15 péntek délután 4-ig.

Létszámlimit: 31 fő

Ellátás: Teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora háztáji ételek és alapanyagok felhasználásával)

Költség: 30.000 Ft

Mi van az árban: szállás, étkezés, programok, alapanyagok. Zsebpénzt nem kell hozni.

Szállás, étkezés: napi háromszori étkezés, saját szakácsunk által készített ételekkel. A szállás teljesen összkomfortos, a Bethlen Major honlapján látható szobákban – 2-4 ágyas, külön fürdőszobás panziókban.

Mi nincs az árban: utazás a helyszínre

A vasárnaptól péntekig tartó program során 16 éves kor alatt 12, 16 éves kor felett 18 óra maximális munka végezhető. Az egy hét alatt rengeteg lehetőség lesz ennek teljesítésére, azonban felhívnánk a figyelmet, hogy a részvétel nem elegendő az igazoláshoz, részt is kell vállalni a feladatokban.

A közösségi szolgálat során a tanuló köteles közösségi szolgálati naplót vezetni, amelyben rögzíti, hogy mikor, hol, milyen időkeretben és milyen tevékenységet folytatott. Mindemellett röviden le kell jegyeznie a végzett órákhoz kapcsolódó tevékenységek tapasztalatait, élményeit a közösségi szolgálat napló „megjegyzés” rovatába.

A nyári szünet alatt végzett szolgálat a következő tanévi IKSZ-ként kerül rögzítésre.

A diák kiskorúsága idején szükséges a gondviselő szülő hozzájáruló aláírása a tevékenység végzéséhez. Ha már nagykorú a diák, a jóváhagyásra nincs szükség, maga a diák is aláírhatja a jelentkezési lapot.

 

Kérdésed van?

Ha kérdésed van, nézz körül a Bemutatkozás és a Szabályrendszer oldalainkon! Ha továbbra sem tiszta valami, keress meg bennünket nyugodtan emailben vagy telefonon!

Elérhetőségeink a Kapcsolat oldalon találhatóak.

Mit hozz: a táborindító levélben melyet néhány héttel a tábor előtt küldünk a résztvevőknek részletesen leírjuk. Azonban semmi különlegeset nem kell hozni: mindent mi biztosítunk (jelmez, ennivaló, játék, stb.). Csak átlagos táboros felszerelés kell: hálózsák, ruha, fantázia, túrázásra alkalmas cipő, hosszú nadrág. Mit ne hozz: zsebpénzt (nem lesz rá szükséged) műanyag / fém / egyéb veszélyes kardot fényképezőt (mi fényképezünk sokat), technikai eszközöket (playstation, laptop – játék lesz elég). Semmit, ami baj ha elromlik!

Loading