Petka Szilvia

Petka Szilvia

Alelnök, varrónő

[email protected]

A nyolcadik birodalmi év óta vagyok részese Sindeonnak, és élünk együtt Silverrel. A BME építészkar elvégzése utáni nyáron egy nagyobb pihenést terveztem, amikor is belecsöppentem Sindeonba. Még az építészkar leadás előtti éjszakázásai sem készítettek fel arra, hogy itt két hétig soha nincs megállás, éjjel-nappal játék van, senioroknak alvás nem igazán. Mégis életem legjobb két hete volt, ami azóta minden évben megismétlődik. Építészirodai munkám során gyűjtögettem szabadnapjaimat, hogy mehessek végre játszani – akiben van fantázia soha nem képes kinőni a játékból. Jelenleg a Lósi Major gazdasszonyaként dolgozom, elsősorban az anyagi, beszerzési, kapcsolattartási dolgokkal kapcsolatosan.

Családi örökségem a varrás szeretete. Pici koromban lelkesen hajtottam lábbal nagymamám (aki varrónő volt) Singer varrógépét. Kiskamaszként lelkesen varrtam magamnak ruhákat, anyukám segítségével. A táboros jelmezek varrása során újabb és újabb technikákat nézek az interneten, és egyre gyorsabban készítem el őket, hiszen Sindeonban mindig szükség van újabb és újabb jelmezekre. A képeken látható ruhák legnagyobb részét én készítem, és mindig szívesen tanítgatom az érdeklődő Sindeoni hölgyeket (és urakat) varrási technikákra.

A tábor technikai részleteivel általában engem érdemes megkeresni. Elsősorban én foglalkozom a pályázatok leadásával, számlák kiállításával, levelezéssel, facebook és weboldal kezelésével.

Loading